Brownie met marshmallowtopping
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain-marie of in de microgolfoven. Klop intussen de eieren met de kandijsuiker ongeveer 10 minuten tot een dikke massa. Roer de gesmolten chocolade door het ei-suikermengsel.
-
3
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel ze, met het amandelpoeder, luchtig door de massa.
-
4
Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Doe het beslag erin. Bak 18 minuten in de oven.
-
5
Strooi de marshmallows, gehakte amandelen en chocoladedruppels over het gebak. Smelt de pindakaas en lepel over de topping. Zet nog 2 à 3 minuten in de oven. Laat afkoelen en snij het gebak in stukken. Lekker met een bolletje ijs.
Ingrediënten voor
6 personen- chocolade (bitter, 70%)150 g
- boter (+ extra)90 g
- eieren3
- bruine kandijsuiker90 g
- bloem (+ extra)60 g
- amandelpoeder60 g
- bakpoeder1 kl
- marshmallow (mini)150 g
- melkchocolade (druppels)50 g
- pindakaas150 g
- hazelnoot (gehakt) handje